Фонд Научни изследвания“ обяви конкурси по Национална научна програма Петър Берон.

...
Фонд Научни изследвания“ обяви конкурси по Национална научна програма Петър Берон.
Коментари Харесай

ФНИ обяви конкурси по две научни програми

Фонд „ Научни проучвания “ обяви състезания по Национална научна стратегия „ Петър Берон. Наука и нововъведения с Европа “ (Петър Берон и НИЕ) и Национална научна стратегия „ Върхови проучвания и хора за развиване на европейската просвета “ (ВИХРЕН).

За финансиране на планове по Национална научна стратегия „ Петър Берон и НИЕ “ са планувани 1 235 000 лева. Той ще бъде разпределен сред 8 научни панела съразмерно на каузи на подадените възможни оферти за съответния панел.

Бюджетът на плановото предложение зависи от продължителността на плана и може да бъде до 5000 лева месечно. 

Научни панели:

• Химия (CHE)
• Обществени и филантропични науки (SOC)
• Икономически науки (ECO)
• Информатика и инженерни науки (ENG)
• Околна среда и науки за Земята (ENV)
• Науки за живота (LIF)
• Математика (MAT)
• Физика (PHY)

Крайният период за подаване на плановите оферти е 20.09.2019 година

Повече информация за програмата, насоки и документи за кандидатстване ще намерите на уеб страницата на ФНИ.

Ориентировъчният бюджет за финансиране на планове по Национална научна стратегия „ ВИХРЕН “ е 1 500 000 лева, от които 1 425 000 лева са за финансиране на планове и 75 000 лева за оценка на предложенията.

Програмата се извършва посредством използване на две обособени процедури, надлежно за два типа планови оферти - едното за „ открит откривател “, а другото за „ водещ откривател “.

Бюджетът на предлагането зависи от неговата дълготрайност и се пресмята като оптималната сума 265 000 лева годишно за план за „ Водещ откривател “ и оптимален сума 210 000 лева годишно за план за " Установен откривател " за оптимален интервал от пет години. Бюджетът на плана ще бъде понижен на правилото pro rata temporis при по-кратък период на плана.

Заявленията могат да се подават във всяка научна област, като се обърне особено внимание на авангардните области на науката и инженерството. По-специално се предизвикват оферти от интердисциплинарен темперамент, които пресичат границите сред разнообразни области на науката, пионерни оферти, ориентирани към нови и нововъзникващи области на научни проучвания или оферти, които вкарват неконвенционални, новаторски подходи и научни изобретения.

Крайният период за подаване на плановите оферти е 20.09.2019 година

Повече информация за програмата, насоки и документи за кандидатстване ще намерите на уеб страницата на ФНИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР